Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 80
Data: 16-09-2015


HISTRIA 15 - Evaluarea în teren a modului de asigurare a sprijinului logistic


Șeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, va participa miercuri, 16 septembrie, începând cu ora 17.30, în Poligonul de experiențe al Armatei, de la Jegălia, județul Călărași la activitatea de evaluare în teren a modului de asigurare a sprijinului logistic în folosul trupelor proprii.

În cadrul exercițiului HISTRIA 15, a fost constituit un Grup de Sprijin Logistic Întrunit (GSLI) care este instalat şi funcționează într-un tren de comandament, de unde conduce un pachet de forțe format din structuri de sprijin logistic care însumează un număr de aproximativ 250 de militari şi peste 100 de mijloace tehnice.
***
În perioada 7-18 septembrie, aproximativ 7.000 de angajați ai instituțiilor din cadrul Sistemului de apărare, ordine publică şi securitate națională, cu 800 de mijloace tehnice, participă la exercițiul inter-instituțional, HISTRIA 15.

HISTRIA 15 are la bază un scenariu fictiv, complex, adaptat mediului de securitate actual, în conformitate cu legislația națională în domeniul apărării şi securității naționale şi în corelație cu prevederile Cartei ONU şi articolelor 3, 4 şi 5 ale Tratatului Atlanticului de Nord.


Statul Major General