Înființarea Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu”

Data: 01-07-2022

Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu” s-a transformat în Școala de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu”.  

Evenimentul a fost marcat printr-o ceremonie militară organizată, în data de 1 iulie, la Capu Midia. La festivitatea prilejuită de înființarea școlii au participat directorul Statului Major al Apărării, general-maior Corneliu Postu, cadre din comanda Statului Major al Forțelor Aeriene, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ militar superior, cadre militare în activitate și în rezervă, precum și un detașament format din studenți de anul 1 și anul 2, specialitatea Rachete și Artilerie Antiaeriană, care se afla în al doilea modul din practica de specialitate.

Comandantul Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană, colonelul Viorel-Eugen Bitan, a evidențiat faptul că “noua unitate este continuatoarea tradițiilor primului și singurului poligon de trageri sol-aer din Armata României și a Centrului de Instrucție pentru Apărare Antiaeriană, cu toate denumirile pe care le-a purtat în istoaria sa de 84 de ani”.

În cadrul manifestării au fost organizate trageri cu tunurile antiaeriene calibru 57mm și 2x30mm.

În cadrul Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia vor fi organizate activitățile necesare evoluției în carieră și perfecționării cunoștințelor de specialitate ale tuturor artileriștilor și rachetiștilor antiaerieni (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, soldați și gradați profesioniști, precum și rezerviști voluntari) din Forțele Aeriene și Forțele Terestre Române.

Comunicate

Evenimente recente

23-05-2024 Vizita în România a șefului Statului Major General al Apărării Naționale Elene

22-05-2024 Declarația șefului Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, la deschiderea expoziției „Black Sea Defense and Aerospace 2024”

21-05-2024 Conferință de deschidere a BSDA

17-05-2024 Șeful Statului Major al Apărării, la reuniunea Comitetului Militar NATO

16-05-2024 Șeful Statului Major al Apărării, la Comitetul Militar al UE

13-05-2024 Desant aerian în cadrul exercițiului SWIFT RESPONSE 24

08-05-2024 Vizită la MApN a ministrului de stat britanic pentru Forțele Armate