Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 25
Data: 13-04-2018


Întâlnire a conducerii M.Ap.N. cu comandantul Misiunii ”Resolute Support”


Agenda vizitei de lucru a conducerii Ministerului Apărării Naţionale în Afganistan - care a avut loc între 10 şi 12 aprilie - a cuprins şi o întâlnire cu generalul John W. Nicholson, comandantul Misiunii Resolute Support (RSM), desfăşurată la cartierul general din Kabul.

În cadrul întrevederii, la care a fost prezent şi şeful Statului Major al Apărării, general Nicolae Ciucă, au fost abordate subiecte referitoare la evoluţiile din mediul de securitate regional şi la contribuţia Armatei României la îndeplinirea obiectivelor RSM în Afganistan.

Ministrul Fifor a făcut cunoscut că ţara noastră sprijină eforturile de stabilizare din regiune şi că participarea la misiunea Resolute Support reprezintă o prioritate pentru România. „Ţara noastră este un aliat credibil şi consecvent în cadrul NATO şi un partener strategic al Statelor Unite. Am început misiunea în Afganistan împreună, o vom duce la bun sfârşit împreună”, a spus ministrul apărării naţionale.

De asemenea, ministrul Fifor a făcut cunoscut că, la nivel educaţional, ţara noastră şi-a asumat rolul de coordonator academic în cadrul Programului de dezvoltare a învăţământului în domeniul apărării, care are ca scop consolidarea activităţii instituţiilor de învăţământ afgane ce activează în zona securităţii şi apărării, subliniind, în context, că România a găzduit, recent, un workshop NATO pe această temă.

La finalul întâlnirii, ministrul apărării naţionale şi şeful S.M.Ap. au mulţumit generalului Nicholson pentru sprijinul acordat celor peste 700 de militari români care își îndeplinesc, în prezent, misiunile în Afganistan.


Biroul presă