Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 28
Data: 22-03-2022


Întâlnirea șefilor Apărării din România și Ungaria


Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit marți, 22 martie, la sediul MApN, cu omologul din Ungaria, generalul-locotenent Romulusz Ruszin-Szendi.

Întrevederea s-a axat pe analiza situației de securitate în regiunea Mării Negre și pe stadiul implementării măsurilor aliate de consolidare a posturii de descurajare și apărare în România și Ungaria, respectiv pe întreg flancul estic al NATO.

De asemenea, oficialii au discutat despre colaborarea dintre forțele armate ale celor două țări în cadrul inițiativelor regionale, precum Batalionul Mixt Româno-Ungar de Menținere a Păcii și Batalionul Multinațional de Geniu „Tisa”.

Șeful Statului Major al Apărării i-a mulțumit generalului-locotenent Ruszin-Szendi pentru participarea militarilor din Ungaria în statele majore ale structurilor NATO dislocate pe teritoriul țării noastre. „În contextul parteneriatului strategic dintre cele două țări, relațiile de cooperare militară au înregistrat, în timp, o creștere în consistență. Instruirea comună în cadrul inițiativelor regionale, participarea în grupurile tactice de luptă ale Uniunii Europene, precum și prezența militarilor noștri la evenimente majore de instruire în format multinațional, întrunit, reprezintă o constantă a prezentului”, a declarat generalul Daniel Petrescu. 


Secția informare și relații publice/SMAp