Întâlnirea șefului SMAp cu liderii Forțelor Terestre de la nivel tactic

Data: 13-03-2023

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit luni, 13 februarie, la sediul Statului Major al Forțelor Terestre, cu comandanții de regimente și batalioane din Forțele Terestre Române.

Generalul Daniel Petrescu a transmis intențiile Statului Major al Aparării pe linia dezvoltării forțelor terestre, în contextul mai larg al consolidării accentuate a Armatei României. Au fost abordate, în principal, subiecte privind instruirea, inclusiv integrarea în procesul de instruire a structurilor multinaționale dislocate în țara noastră, programele de înzestrare și utilizarea în pregătire a noilor sisteme de armament, dezvoltarea infrastructurii și necesitățile de adaptare a cadrului legislativ la cerințele actuale ale apărării naționale. Totodată, întrevederea a oferit oportunitarea unui dialog direct dintre șeful Apărarii și comandanții de la nivel tactic ai Forțelor Terestre.

Activitatea a fost inclusă în programul Convocării comandanților Regimentelor și Batalioanelor din Forțele Terestre Române, din acest an.

Comunicate

Evenimente recente

07-06-2023 Programul de Parteneriat Statal dintre Armata României și Garda Națională Alabama, 30 de ani

06-06-2023 Ziua Distinștilor Vizitatori la Saber Guardian 23