Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 14
Data: 25-02-2022


Întâlnirea șefului Statului Major al Apărării cu comandantul LANDCOM


Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit vineri, 25 februarie, cu comandantul Comandamentului Forțelor Terestre al NATO (Allied Land Command - LANDCOM), generalul-locotenent Roger L. Cloutier Jr., în contextul vizitelor de documentare pe care comandantul LANDCOM le efectuează în România, în perioada 24-28 februarie.

Pe timpul întâlnirii, cei doi oficiali au discutat despre procesul de planificare a dislocării viitoare a unor efective terestre în țara noastră. De asemenea, au evaluat stadiul implementării măsurilor de consolidare a posturii NATO de descurajare și apărare.

Șeful Statului Major al Apărării a subliniat că, în actualul context regional, prezența echilibrată, unitară și proporționată a forțelor pe întreg flancul estic reprezintă o prioritate strategică. Armata României va menține strâns coordonarea în cadrul NATO pentru suplimentarea cu structuri operaţionale defensive, pe modelul Prezenței Înaintate Consolidate (enhanced Forward Presence), care va conduce la creșterea relevanței aliate în regiunea Mării Negre.

Programul generalului-locotenent Roger L. Cloutier Jr. include vizite la Statul Major al Forțelor Terestre și la structuri multinaționale aliate dislocate în România.

 


Secția informare și relații publice/SMAp