Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 57
Data: 20-06-2022


Întâlnirea șefului Statului Major al Apărării cu locțiitorul comandantului LANDCOM


Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit luni, 20 iunie, la sediul MApN, cu locțiitorul comandantului Comandamentului Forțelor Terestre al NATO (Allied Land Command-LANDCOM), generalul-locotenent Nicola Zanelli.

Agenda întrevederii s-a axat pe sprijinul pe care LANDCOM îl oferă capabilităților de comandă-control aliate dislocate pe teritoriul național, în special Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est în demersul acestei structuri de creștere accelerată a capacității operaționale. De asemenea, cei doi au evaluat stadiul implementării măsurilor de consolidare a posturii NATO de descurajare și apărare.

Șeful Statului Major al Apărării a reliefat contribuția importantă a LANDCOM în demersul de reconfigurare a Prezenței Înaintate pe întreg flancul de est. În acest context, Armata României menține coordonarea pentru operaționalizarea noului grup de luptă NATO în țara noastră, Collective Defence Battle Group.

Întrevederea celor doi oficiali a avut loc în cadrul vizitelor de documentare pe care  locțiitorul comandantului LANDCOM le efectuează în România, în perioada 19-22 iunie. Programul generalului-locotenent Nicola Zanelli include vizite la structuri multinaționale aliate dislocate în București și la Comandamentul Brigăzii Multinaționale de Sud-Est din Craiova.


Secția informare și relații publice/SMAp