Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 22
Data: 14-03-2022


Întâlnirea șefului Statului Major al Apărării cu șeful Forțelor Terestre din Marea Britanie


Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit luni, 14 martie, la sediul MApN, cu șeful Forțelor Terestre din Marea Britanie, generalul Sir Mark Carleton-Smith.

Oficialii militari au evaluat situația regională de securitate și stadiul implementării măsurilor aliate pentru întărirea posturii de descurajare și apărare pe flancul estic al NATO. De asemenea, au analizat activitățile de instruire în plan bilateral și aliat și au stabilit noi modalități de cooperare între Forțele Terestre din cele două țări.

În contextul deteriorării situației de securitate în Regiunea Mării Negre, generalul Petrescu a transmis generalului Carleton-Smith că Armata României rămâne angajată, deopotrivă, pentru consolidarea accelerată a capacității defensive naționale și a posturii aliate de apărare. Dislocarea în România a unor elemente ale Forței de Răspuns a NATO reprezintă expresia angajamentului comun pentru realizarea apărării colective. În acest sens, prezența sporită a forțelor aliate pe flancul estic, inclusiv cu militari din Forțele Terestre din Marea Britanie reprezintă o prioritate strategică.

Vizita șefului Forțelor Terestre din Marea Britanie se desfășoară în perioada 13-16 martie, la invitația șefului Forțelor Terestre din România, general-maior Iulian Berdilă.


Secția informare și relații publice/SMAp