Intrarea în România a forțe NATO participante la exerciţiul STEADFAST DEFENDER 21

Publicat în 18-05-2021
În data de 15 mai 2021, în portul Constanța a ancorat o navă cargo RoRo (roll on/roll off) cu materialele contingentului spaniol care participă la exercițiul STEADFAST DEFENDER 21.
Convoaiele constituite din aproximativ 150 de militari și tehnica aferentă s-au deplasat pe traseul: portul Constanța - București, iar în cursul zilei de 16 mai și-au continuat deplasarea către Centrul Naţional de Instruire Întrunită “Getica” (CNII) din Cincu. Alte două convoaie logistice s-au deplasat, în data de 16 mai, pe traseul portul Constanța-Centrul Naţional de Instruire Întrunită “Getica” (CNII) din Cincu cu sprijinul și coordonarea națiunii gazdă.
 
În data de 16 mai 2021, cinci convoaie constituite din aproximativ 150 de militari și tehnica aferentă, împreună cu alte două convoaie logistice, aparținând contingentului spaniol, au sosit la Centrul Naţional de Instruire Întrunită “Getica” (CNII) din Cincu. 
Aproximativ 100 de militari din cadrul forțelor participante la STEADFAST DEFENDER 21, au ajuns în România pe cale aeriană în aeroportul din Sibiu, de unde și-au continuat deplasarea, cu mijloacele de transport asigurate de națiunea gazdă, către Cincu.
 

Secția informare și relații publice/SMAp