Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 24
Data: 07-03-2016


Întrevedere cu generalul-maior Dean J. Milner, comandantul Diviziei 1 Canadiene


Generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major General, a primit astăzi, 7 martie, vizita generalului-maior Dean J. Milner, comandantul Diviziei 1 canadiene.

În cadrul discuţiilor, au fost abordate subiecte referitoare la securitatea membrilor Alianței Nord Atlantice, implementarea măsurilor stabilite prin Planul de acţiune pentru creşterea capacităţii operaţionale a Alianţei (Readiness Action Plan), precum și despre rolul Diviziei Multinaționale de Sud Est (MNDSE) în coordonarea Unității NATO de Integrare a Forței.

Șeful Statului Major General a mulțumit omologului canadian, generalul Jonathan Vance, pentru contribuția cu personal în cadrul MNDSE dar și pentru efortul depus pentru a face față noilor provocări de securitate și a crește capacitatea operațională a alianței pe flancul estic.

La finalul activității, generalul Ciucă, a apreciat intenția partenerului canadian de a se implica în înființarea brigăzii multinaționale de infanterie, structură ce ar urma să asigure creșterea prezenței militare în sud-estul Europei, ca parte a asigurării prezenței forței militare rotaționale în flancul estic al NATO.


Statul Major General