Întrevedere cu noul ambasador al Regatului Spaniei în România

Data: 27-01-2023

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit vineri, 27 ianuarie, cu noul ambasador al Regatului Spaniei în România, José Antonio Hernández Pérez-Solórzano. 
„A fost un bun prilej pentru a saluta, împreună, nivelul excelent al relațiilor militare dintre cele două state pe toate cele trei dimensiuni ale cooperării: bilaterală, aliată și în formate ale Uniunii Europene. Totodată, am analizat dinamica situației regionale de securitate și am evidențiat solidaritatea internațională pentru gestionarea crizei de securitate generate de războiul din Ucraina.”, a transmis generalul Daniel Petrescu la finalul întrevederii. 
În prezent, militarii spanioli participă cu un detașament de forțe aeriene pentru misiuni de poliție aeriană întărită și de vigilență aeriană întărită, precum și cu personal de stat major în comandamentele aliate dispuse pe teritoriul național. De asemenea, vor participa la o serie de de exerciții multinaționale planificate pentru acest an. În plan european, proiectele comune continuă atât în zona misiunilor și operațiilor de stabilitate, cât și în cele de consolidare a structurilor militare.

Comunicate

Evenimente recente

16-03-2023 Ceremonie absolvire program de pregătire militară generală

14-03-2023 NATO Geospatial Requirements Working Group

13-03-2023 Întâlnirea șefului SMAp cu liderii Forțelor Terestre de la nivel tactic

07-03-2023 Gala excelenței feminine

02-03-2023 Omagiu militarilor care și-au pierdut viața în tragedia aviatică din 2 martie 2022

02-03-2023 Aniversarea Forțelor pentru Operații Speciale – 20 de ani