Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 25
Data: 19-05-2017


Întrevederea șefului SMG cu ambasadorul Franţei la Bucureşti


Generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, a avut o întrevedere vineri, 19 mai, la sediul instituției, cu François Saint-Paul, ambasadorul Franţei la Bucureşti.
Cei doi oficiali au abordat aspecte referitoare la stadiul actual și perspectivele consolidării parteneriatului strategic dintre  România şi Franţa, cu accent pe dimensiunea militară, în contextul evoluțiilor recente generate de provocările complexe de securitate cu care se confruntă statele membre ale NATO şi ale UE și al demersurilor privind consolidarea Politicii de Securitate și Apărare Comune (PSAC).
            De asemenea, au fost discutate teme privind situaţia de securitate la nivel regional, european şi global și cooperarea dintre militarii români şi francezi în misiunile sub egida NATO şi a Uniunii Europene.
Generalul Nicolae Ciucă a evidenţiat demersurile României pentru întărirea flancului estic al NATO şi contribuţia acesteia la PSAC, precum şi eforturile pe plan național pentru transformarea şi modernizarea forţelor armate.


Statul Major General