Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 76
Data: 17-10-2018


Locţiitorul pentru operaţii al şefului Statului Major al Apărării la CVEO


Capitala SUA, Washington DC, a găzduit, în perioada 15-16 octombrie, conferinţa pentru combaterea Organizaţiilor Extremist Violente (CVEO). La a treia ediție a conferinţei, Armata României a fost reprezentată de generalul de flotilă aeriană Vasile Toader, locţiitorul pentru operaţii al şefului Statului Major al Apărării, şi de generalul de brigadă Iulian Berdilă, şeful Direcţiei planificare strategică.
Scopul conferinţei a fost îmbunătăţirea schimbului de informaţii în interiorul organizaţiei Nord-Atlantice şi conştientizarea problemelor comune din acest domeniu, oferind o oportunitate pentru reprezentanții din țările NATO de a se întâlni și discuta pe teme de interes în vederea realizării unei mai bune cooperări viitoare pentru asigurarea păcii şi securităţii globale.
Pe timpul discuțiilor și activităților, au fost reafirmate respectarea și continuarea angajamentelor asumate de Armatei României, în cadrul operațiilor desfășurate în teatrele de operații pentru combaterea fenomenului terorist asociat cu organizaţiile extremist violente.


Biroul presă şi operaţii mass-media/SMAp