Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 10
Data: 01-04-2019


Locțiitorul pentru resurse al șefului Statului Major al Apărării, a participat la schimbarea comenzii USCENTCOM și AUSSOCOM


Locțiitorul pentru resurse al șefului Statului Major al Apărării, generalul-maior Teodor Incicaș, a participat în zilele 28-29 martie, la ceremoniile de schimbare a comenzii Comandamentului Central al SUA (USCENTCOM) și Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale al SUA (USSOCOM), desfășurate la Tampa, SUA.

Participarea la cele două activități a reprezentat un bun prilej de promovare a României ca pilon de securitate în flancul sud-estic al NATO, precum și a demersurilor naționale actuale privind cooperarea militarilor români și americani, în format bilateral, aliat și multinațional. 

****

USCENTCOM conduce și facilitează activitățile și operațiile militare cu aliații și partenerii SUA, pentru a spori securitatea și stabilitatea regională din zona de responsabilitate, ce se întinde din zona de nord-est a Africii, de-a lungul Orientului Mijlociu și până în sudul Asiei. 

USSOCOM planifică Operații Speciale și conduce Forțele pentru Operații Speciale americane, activând ca parte a forțelor întrunite sau în sprijinul acestora pentru a sprijini operațiile și acțiunile SUA pe tot globul. USSOCOM a sprijinit procesul de transformare a forțelor pentru operații speciale române, prin consilierea și asistarea pe parcursul procesului de înființare a Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale (CFOS) din România.


Biroul presă şi operaţii mass-media/SMAp