Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 25
Data: 23-02-2023


Locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, la „Unmanned Systems Forum”


Locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Gheorghiță Vlad, a participat, în data de 23 februarie, la cea de-a treia ediție a „Unmanned Systems Forum". Conferința organizată de Asociația New Strategy Center (NSC), cu sprijinul MApN, este dedicată sistemelor fără pilot și oferă cadrul pentru dezbateri și evaluări privind situația de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre ca urmare a agresiunii ruse în Ucraina și modul în care vor evolua tehnologiile disruptive.

Participant la panelul „One Year of War in Ukraine. An Assessment of the Impact on the Security Enviroment”, locțiitorul șefului Statului Major al Apărării a realizat o analiză a implicațiilor pe care conflictul le are asupra abordării mediului operațional, cu accent pe lecțiile desprinse din confruntările ruso-ucrainene și posibilele scenarii ale războiului. „Privind spre viitor, putem spune doar că agresiunea Rusiei asupra Ucrainei va continua în 2023, însă niciuna dintre părți nu își va adjudeca suficiente câștiguri teritoriale pentru a influența poziția de negociere a oponentului. ”, a transmis generalul-locotenent Gheorghiță Vlad

Desfășurat, în perioada 23-24 februarie, la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, evenimentul a reunit oficiali și experți civili și militari atât din România, cât și din alte state membre NATO și UE, precum și reprezentanți ai mediului academic și a unor companii cu o vastă experiență în domeniu.

 


Secția informare și relații publice/SMAp