Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 98
Data: 31-08-2016


M.Ap.N. va fi reprezentat la AeroNautic Show 2016


Ministerul Apărării Naționale va fi reprezentat, și în acest an, la Festivalul AeroNautic Show, care va avea loc sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 11.00, în Parcul Crângași și pe Lacul Morii, din Capitală.
Forțele Terestre Române vor participa la Aeronautic Show 2016 cu echipamente și tehnică de luptă specifice vânătorilor de munte, cercetașilor, geniștilor și transmisioniștilor. Cu acest prilej, vor fi prezentate procedee de escaladare și traversare cu ajutorul funicularului, exerciții demonstrative de intervenție pentru detectarea unor materiale explozive, precum și tehnici de supraviețuire specifice cercetașilor.
Forțele Aeriene Române vor fi reprezentate în demonstrația aeriană de o aeronavă de transport C-27J Spartan și de un elicopter IAR-330 Puma din dotarea Bazei 90 Transport Aerian, iar în expoziția statică de un elicopter IAR-330 Puma echipat pentru misiuni de evacuare medicală.
Ofertele educaționale ale învățământului militar de aviație, ale Forțelor Navale și cele din domeniul comunicațiilor și informaticii vor fi prezentate în cadrul unor standuri de profil.
La activitate vor fi și specialiști ai Muzeului Militar Național "Ferdinand I" și Muzeului comunicațiilor și informaticii, iar militarii Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" vor executa o demonstrație de mânuire a armamentului de tip Drill-Team.
Evenimentul este organizat de Asociația Aeronautică Română și Primăria sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, iar intrarea este liberă. Programul detaliat, harta și alte informații vor putea fi accesate pe site-ul oficial al spectacolului, www.aeronauticshow.ro, și pe pagina de facebook a evenimenului:https://www.facebook.com/events/1705237946467370/?active_tab=posts.


Statul Major General