Meciul prieteniei NATO-20

Data: 05-04-2024

Liceeni și militari s-au întrecut într-un meci al prieteniei pentru a marca împlinirea a 20 de ani de la aderarea României la Tratatul Atlanticului de Nord. Echipele au fost formate din elevi ai Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu" din Sibiu și militari din Grupul de Luptă NATO dislocat în localitatea Cincu, județul Brașov. Întrecerea a avut loc în data de 5 aprilie, în Sala Transilvania din Sibiu.

Lovitura de start a partidei a fost dată de plutonierul major Dumitru Paraschiva, membru al Invictus România, medaliat cu bronz la Invictus Games Sydney 2018. Acesta a oferit căpitanilor de echipă două tricouri Invictus, simbolul celor care aleg sportul ca principal mijloc de exprimare a sprijinului față de militarii răniți din Armata României, dar și a respectului care se cuvine eroilor neamului și valorilor naționale.

Echipa de fotbal a Liceului Teoretic "Onisifor Ghibu" , condusă de profesorul Gelu Leicu, a obținut locul I în etapa județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Participarea liceenilor la "Meciul Prieteniei NATO-20" a fost asigurată prin grija profesorului Mircea Galață, inspector școlar pentru disciplina educație fizică și sport.

Echipa de Fotbal a Grupului de Luptă NATO a fost formată din aliați belgieni, francezi și luxemburghezi. Pentru militari, partida de fotbal a fost un excelent prilej de comunicare cu tinerii români despre misiunea pe care o îndeplinesc în țara noastră.

La finalul partidei de fotbal, generalul de brigadă Gabriel Munteanu din Comandamentul Corpului Multinațional de Sud-Est a oferit diplome, medalii și plachete din partea Statului Major al Apărării.

Comunicate

Evenimente recente

23-05-2024 Vizita în România a șefului Statului Major General al Apărării Naționale Elene

22-05-2024 Declarația șefului Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, la deschiderea expoziției „Black Sea Defense and Aerospace 2024”

21-05-2024 Conferință de deschidere a BSDA

17-05-2024 Șeful Statului Major al Apărării, la reuniunea Comitetului Militar NATO

16-05-2024 Șeful Statului Major al Apărării, la Comitetul Militar al UE

13-05-2024 Desant aerian în cadrul exercițiului SWIFT RESPONSE 24

08-05-2024 Vizită la MApN a ministrului de stat britanic pentru Forțele Armate