Olimpiada sportului militar liceal la Breaza

Data: 23-05-2022

„Esențial nu e să cucerești, ci să lupți bine”, spunea părintele jocurilor olimpice moderne, Pierre de Coubertin. Cei 350 de elevi militari care s-au înfruntat, între 19 și 23 mai, în cadrul Olimpiadei sportului militar liceal au transpus în fapte aceste cuvinte. Au luptat cu îndârjire pentru fiecare rezultat, pentru fiecare probă. În joc nu a fost doar reușita proprie, ci succesul echipei, al instituției pe care o reprezintă. Pe margine s-a desfășurat o competiție la fel de acerbă. Colegii celor din teren au avut propria întrecere, cea a unor galerii înfocate, care își susțin cu patos colegii și le transmit energie pură.
Cu toții, elevi, antrenori, profesori, organizatori, au scris la Breaza încă o frumoasă pagină din istoria spartachiadelor, cum sunt denumite olimpiadele în rândul liceenilor. „Îi felicităm pe concurenți pentru efortul depus, modul de comportament și spiritul de fair-play arătat pe timpul desfășurării întrecerii sportive”, a declarat colonelul Cristian Pelea, șeful Serviciului educație fizică militară din Statul Major al Apărării.
La final, spiritul Cantemir a triumfat, iar gazdele au reușit să mențină trofeul acasă. Colegiul Militar National „Dimitrie Cantemir” s-a impus în clasamentul general. A fost urmat de Colegiul National Militar „Stefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, iar podiumul a fost completat de Colegiul National Militar „Mihai Viteazul”. Locul IV a revenit Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu”, iar Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” s-a clasat pentru locul V.
Festivitatea de premiere a avut loc luni, 23 mai, în prezența șefului Direcției Structuri și Planificarea Înzestrării, generalul de brigadă Gheorghe Dima. Mărturisind că și el a fost competitor de spartachiadă în timpul liceului militar și că le înțelege pe deplin emoțiile întrecerii, generalul de brigadă Dima i-a felicitat pe toți participanții și le-a transmis că olimpiada de la Breaza a fost una dintre cele mai frumoase activități sportive desfășurate la nivelul Statului Major al Apărării.

Comunicate