Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 20
Data: 28-02-2020


Participarea Șefului Statului Major al Apărării la conferința ”NATO at 70: Past and Future”
Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, a participat la conferința internațională ”NATO at 70: Past and Future”, organizată la Lisabona, în zilele de 26 și 27 februarie, de Atlantic Treaty Association (ATA).

Generalul-locotenent Daniel Petrescu a fost invitat de omologul său portughez, amiralul Antonio Silva Ribeiro, printre vorbitorii principali, alături de alți șefi de state majore din NATO. Șeful Statului Major al Apărării a susținut un discurs pe tema „Provocările armatelor naționale în secolul 21”.


Cu prilejul conferinței, generalul-locotenent Petrescu a avut și o întâlnire bilaterală cu omologul său portughez, cu care a analizat posibilitatea extinderii oportunităților de colaborare militară dintre cele două țări și intensificarea schimburilor în cadrul exercițiilor multinaționale și NATO. Cei doi demnitari au discutat și despre situația de securitate din regiunea Mării Negre și despre posibilele amenințări la adresa stabilității și securității pe flancul de est al Alianței Nord-Atlantice.

Portugalia are afiliate forțe la MNBDE-SE și participă cu personal la HQ MNBDE-SE, HQ MND-SE și NFIU România, fiind unul dintre principalii parteneri militari ai României, derulând împreună, între altele, Programul de achiziție și modernizare a avioanelor F16. 

 

            


Biroul presă şi operaţii mass-media/SMAp