Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 35
Data: 12-07-2017


Preşedintele Comitetului militar al NATO, în vizită la M.Ap.N.


În perioada 13-15 iulie, Preşedintele Comitetului Militar al NATO(CMC), generalul Petr Pavel, efectuează o vizită oficială în România, la invitaţia generalului Nicolae Ciucă, şeful Statului Major General.
Agenda oficială de discuții cuprinde subiecte referitoare la modul concret în care NATO contribuie la întărirea securităţii flancului estic al Alianţei, modalități de promovare a proiectelor majore aflate în derulare şi în perspectivă, la nivel aliat, şi, nu în ultimul rând, consolidarea statutului României ca pilon de securitate în regiune şi ca partener credibil în cadrul NATO.
Programul vizitei cuprinde întrevederi cu ministrul apărării naţionale şi cu şeful Statului Major General, vizitarea Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu şi participarea la activităţile organizate în cadrul exerciţiului multinaţional Saber Guardian 2017.
Vineri, 14 iulie, de la ora 13.00, generalii Ciucă şi Pavel vor susţine declaraţii comune de presă la Palatul Cercului Militar Naţional.
Jurnaliştii care doresc să participe la activitate vor fi aşteptaţi, între orele 12.30-13.00, la Sala Alba Iulia a Palatului Cercului Militar Naţional (intrarea dinspre strada Constantin Mille).
Persoană de contact: căpitanul Gabriel Ion, telefon 0747.989.754.


Statul Major General