Proiectul TransRomânia, ediția a treia

Data: 17-05-2022

Șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, a salutat inițiativa TransRomânia și le-a urat celor trei temerari mult succes. 
„Spiritul Invictus triumfă din nou. De această dată prin proiectul TransRomânia sau, după cum o descriu organizatorii, prin îmbrățișarea simbolică a țării într-un periplu prin care se promovează valorile naționale și mentalitatea de luptător. Proiectul, aflat la cea de-a treia ediție, presupune traversarea României de la vest la est, în alergare și cu bicicleta. Protagoniștii acestei aventuri de aproape 1.100 de kilometri sunt trei camarazi cu care ne mândrim: Andrei Ailenei, Levente Polgar și Cristian Gheorghe.  Cei trei temerari au pornit din Vama Jimbolia și ajuns, în această seară, la Monumentul Ostașului Necunoscut, unde au ținut un moment de reculegere. Din București își vor continua alergarea până în Vama Veche. Salut inițiativa TransRomânia și apreciez exemplul pe care luptătorii Invictus îl oferă camarazilor și tuturor românilor!
Andrei, Levente și Cristian, vă felicit și vă mulțumesc pentru efortul și devotamentul de care dați dovadă! Mult succes! Sacrificiul impune respect!”, a declarat generalul Daniel Petrescu. 
 

Comunicate

Proiectul TransRomânia, ediția a treia

Echipa de sportivi din proiectul TransRomânia prin care se promovează spiritul Invictus va ajunge la Monumentul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol, București, astăzi, 17 mai, în jurul orei 20.00. Directorul adjunct al Statului Major al Apărării, comandorul Iosif Bencze, va aștepta echipa constituită din căpitanul Andrei Ailenei, ultramaratonistul Levente Polgar și ciclistul Cristian Gheorghe, care vor să demonstreze că prin voință orice greutate poate fi depășită. Sportivii din proiectul aflat la a treia ediție au plecat, în data de 9 mai, în alergare din Jimbolia către Vama Veche.

Evenimente recente

07-06-2023 Programul de Parteneriat Statal dintre Armata României și Garda Națională Alabama, 30 de ani

06-06-2023 Ziua Distinștilor Vizitatori la Saber Guardian 23