Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 15
Data: 13-03-2015


Şeful SMG a primit vizita şefului de stat major al Comandamentului Aliat Întrunit al NATO


În zilele de 12 şi 13 martie a.c., şeful de stat major al Comandamentului Aliat Întrunit al NATO (JFC) de la Napoli, generalul-locotenent Leonardo di Marco, a efectuat o vizită de lucru în România.

Programul vizitei a cuprins întrevederi cu secretarul de stat pentru politica de apărare şi planificare, Valeriu Nicuţ şi şeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă.

Agenda discuţiilor s-a axat pe problematica implementării măsurilor cuprinse în Planul de Acţiune pentru Creşterea Capacităţii Operaţionale a Alianţei, fiind trecute în revistă demersurile întreprinse până în prezent pentru constituirea celor două comandamente NATO pe teritoriul României.

"Măsurile luate de Armata României de a sprijini Planul de Acţiune pentru Creşterea Capacităţii Operaţionale a Alianţei au contribuit la întărirea capacităţii NATO de a face faţă oricărei provocări. România este un membru respectat al Alianţei Nord Atlantic şi apreciem în mod deosebit contribuţia militarilor români la întărirea capacităţii de reacţie şi apărare", a afirmat generalul-locotenent Di Marco.

"Această vizită materializează demersurile susţinute de colaborare şi cooperare între Comandamentului întrunit de la JFC Napoli şi Armata României, în cadrul proiectelor de constituire şi operaţionalizare a structurii de integrare a forţelor NATO (NFIU) şi a comandamentului multinaţional de divizie, pe teritoriul României. Doresc să mulţumesc conducerii comandamentului întrunit de la Napoli, precum şi domnului general-locotenent di Marco, personal, pentru preocuparea manifestată permanent de a sprijini demersurile noastre”, a spus generalul-locotenent Ciucă la finalul întrevederii.

Programului oficialului NATO cuprinde şi participarea la activităţile planificate în cadrul exerciţiului comun desfăşurat în Marea Neagră de către Gruparea navală NATO Standing Maritime Group-2 (SNMG-2), pe timpul escalei la Constanţa.


Statul Major General