Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 4
Data: 23-01-2017


Şeful SMG, în vizită oficială în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord


Generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major General, efectuează, în perioada 22-24 ianuarie, la invitaţia omologului britanic, o vizită de lucru la Londra.
În cadrul întâlnirilor vor fi abordate subiecte referitoare la relaţiile militare bilaterale şi perspectiva continuării acestora, la contextul european de securitate și la  instruirea în domeniul poliţiei aeriene. De asemenea, cei doi oficiali vor discuta despre exerciţiul de certificare a VJTF 17 (Forţa de reacţie rapidă a NATO), implicarea britanică în realizarea prezenţei înaintate întărite pe flancul estic al NATO (eFP – Enhanced forward presence şi tFP Tailored Forward Presence) şi despre iniţiativa privind prezenţa navală din Marea Neagră.
În actualul context de securitate Euro-Atlantic, vizita la Londra constituie un prilej de consolidare a relaţiilor în domeniul militar şi de promovare a acestora, implicit a proiectelor la nivel aliat, cum este operaţionalizarea brigăzii multinaţionale de la Craiova, în vederea îndeplinirii angajamentelor asumate.


Statul Major General