Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 12
Data: 09-03-2015


Şeful Statului Major General, la ceremoniile aniversare ale Batalioanelor 22 şi 24 Vânători de Munte


Şeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, a participat alături de ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, vineri, 6 martie, la ceremoniile dedicate împlinirii a 75 de ani de la înfiinţarea Batalionului 22 Vânători de Munte "Cireşoaia" din Sfântu Gheorghe şi a Batalionului 24 Vânători de Munte "General Gheorghe Avramescu" din Miercurea Ciuc.

Cu acest prilej, drapelul de luptă al Batalionului 22 Vânători de Munte "Cireşoaia" a fost decorat cu Ordinul "Virtutea militară în grad de cavaler cu însemn de pace" iar cel al Batalionului 24 Vânători de Munte "General Gheorghe Avramescu" cu Emblema de Onoare a Armatei României.

Începând cu anul 2003, foarte mulţi militari din cele două unităţi au participat în cadrul unor comandamente, detaşamente sau unităţi, la misiuni în teatrele de operaţii din Irak, Afganistan şi Balcani.

Indiferent de misiunile la care au participat, printre care Enduring Freedom şi ISAF – Afganistan, Forţa de protecţie a misiunii ONU – Irak, KAFOR – Kosovo, militarii batalionului şi-au îndeplinit cu conştiinciozitate şi profesionalism sarcinile primite, sporind prestigiul vânătorilor de munte.


Statul Major General