Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 47
Data: 22-06-2015


Şeful Statului Major General, la Ziua Distinşilor Vizitatori - "Red Dragon"


Şeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, a participat sâmbătă, 20 iunie, în Poligonul Babadag la Ziua Distinşilor Vizitatori organizată în cadrul exerciţiului multinaţional „Red Dragon.

La activitate au fost prezenți șeful Gărzii Naționale din Alabama, generalul-maior Perry Smith, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Dumitru Scarlat, șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiralul Alexandru Mîrșu, precum și comandanți de mari unități și unități din Armata României.

Invitații au urmărit acțiuni specifice de cercetare ale celor două subunități, o expoziție statică în care militarii au prezentat tehnici de supraviețuire (adăposturi improvizate și modul de preparare a hranei), precum și un exercițiu demonstrativ de pregătire fizică și psihică la pista cu obstacole.

„Au fost eforturi comune de planificare, s-au stabilit obiective pentru comandanți și subunități și, astăzi, am observat în centrul de operații și pe terenul de instrucție, nu două subunități, ci o singură echipă acționând integrat. În cele două săptămâni în care au acționat combinat au reușit să armonizeze procedurile de lucru și să creeze o coeziune de grup, specifică subunităților de cercetare. Vom continua să desfășurăm acest gen de pregătire, este un transfer de experiență din ambele părți și vreau să transmit felicitările mele tuturor participanților, români și americani, din batalioanele 528 Cercetare „Vlad Țepeș”și 1-31 Cercetare și Supraveghere al Gărzii Naționale Alabama. Vreau să îl salut pe generalul-maior Perry Smith, care a fost astăzi alături de mine în poligonul Babadag și să subliniez importanța parteneriatului de peste 20 de ani pe care Armata României îl are cu Garda Națională Alabama”, a transmis generalul-locotenent Nicolae Ciucă, la finalul activității.

În cadrul exercițiului, care se desfășoară în perioada 8-24 iunie, militarii Batalionului 528 Cercetare “Vlad Ţepeş” se instruiesc împreună cu militari americani din Batalionul 1-131 Cercetare şi Supraveghere, aparținând Gărzii Naționale a statului Alabama.


Statul Major General