Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 44
Data: 02-05-2023


Selecţie pentru „Tabăra de vară pentru cercetaşi” – Predeal 2023


Ministerul Apărării Naţionale, prin Direcţia informare şi relaţii publice, lansează marți, 2 mai, concursul naţional pentru selecţia participanţilor la cea de-a XV-a ediţie a Taberei de vară pentru cercetaşi – „Fii cel mai bun! Fii la înălţime!”.

Activitatea este organizată în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse și Asociaţia de Caritate din Armata României „Camarazii”.

La ediţia din acest an, organizată la Predeal, în perioada 25 iunie - 2 iulie, cu sprijinul Statului Major al Forţelor Terestre, se pot înscrie elevii care sunt, la momentul desfăşurării concursului, în clasele a VI-a și a VII-a.

Din cele 32 de locuri disponibile, patru vor fi ocupate de elevi instituţionalizaţi, cu rezultate foarte bune la învăţătură, selecţionaţi cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie și patru vor fi pentru elevii cu situație socială defavorizată, selectați cu sprijinul Asociației de Caritate din Armata României „Camarazii”. Celelalte 24 de locuri (12 echipe) sunt scoase la concurs.

Concursul de selecţie a participanţilor la tabără se desfăşoară într-o singură etapă, doar prin intermediul Internetului, în perioada 2-9 mai. Echipele formate din câte doi elevi vor trebui să completeze un formular de înregistrare şi să răspundă la 30 de întrebări.

Întrebările concursului sunt formulate din materiale publicate pe site-urile: www.mapn.rowww.armataromaniei.rowww.nato.inthttp://europa.euwww.mae.ro și acoperă domenii precum: Armata României, NATO, UE, participarea militarilor români în misiuni internaţionale și cariera militară.

În perioada 10-15 mai, juriul competiţiei va evalua răspunsurile trimise de fiecare echipă şi va întocmi clasamentul concursului pe baza punctajului obţinut.

Detaliile cu privire la organizarea taberei, condiţiile şi regulile de participare, precum şi datele de contact pot fi obţinute de pe pagina web: www.mapn.ro/tabara.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naţionale