Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 135
Data: 09-12-2019


Sfințirea bisericii militare din incinta M.Ap.N.


Biserica militară din incinta Ministerului Apărării Naționale a fost sfințită astăzi, 9 decembrie, de Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în prezența ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a șefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu și a directorului Statului Major al Apărării, generalul-maior Corneliu Postu.

În noua biserică a avut loc atât Târnosirea, cât și Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoți militari. Conform tradiției ortodoxe românești, biserica a fost apoi vizitată de credincioși, care au avut acces inclusiv în Sfântul Altar.

 x x x

 Piatra de temelie a bisericii militare a fost pusă la 22 iunie 2018.

Lăcaşul de cult este construit din lemn, în stil românesc, îi are ca hram pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul Armatei României, şi pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil.

Documentaţia tehnică a proiectului a fost realizată de Centrul de Studii şi Proiectare Construcţii Militare, din subordinea Direcţiei Domenii şi Infrastructuri a M.Ap.N.

Proiectul a fost realizat prin contribuția personalului M.Ap.N., cu sprijinul Asociaţiei militar-creştine „Jertfă şi Slujire”.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naţionale