Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 69
Data: 27-09-2018


Simpozion al Forţelor pentru Operaţii Speciale, la Madrid


Capitala Spaniei, Madrid, a găzduit, în perioada 25-27 septembrie, Simpozionul Forţelor pentru Operaţii Speciale (FOS) cu tema “Europe: Bridging Continents through Trust”, organizat de Fundaţia Global Special Operations Forces (Global SOF).

La această ediție, Armata României a fost reprezentată de generalul de flotilă aeriană Vasile Toader, locţiitorul pentru operaţii al şefului Statului Major al Apărării, şi de colonelul Claudiu-Ovidiu Dobocan, locţiitorul comandantului Comandamentului Forţelor pentru Operaţii Speciale.

Simpozionul a debutat, pe 25 septembrie, cu seminarul în domeniul Forţelor pentru Operaţii Speciale al statelor Uniunii Europene şi membre NATO, dedicat îmbunătăţirii schimbului de informaţii în interiorul organizaţiilor menţionate şi conştientizării problemelor comune din acest domeniu, oferind o oportunitate unică pentru reprezentanții FOS din țările NATOși UE de a se întâlni și discuta pe teme de interes în vederea realizării unei mai bune cooperări.

Pe timpul discuțiilor și activităților, membrii delegației române au reafirmat respectarea și continuarea angajamentelor asumate de forțele pentru operații speciale ale Armatei României, în cadrul operațiilor desfășurate în teatrele de operații.* * *

Simpozionul Forţelor pentru Operaţii Speciale, organizat anual, aduce împreună lideri din domeniul militar, guvernamental şi academic, într-un cadru specializat, pentru a identifica şi discuta viitoare provocări. Ediţia de anul trecut a evenimentului a avut loc la Bucureşti şi a atras peste 350 de participanţi din 22 de ţări.


Biroul presă