Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 18
Data: 22-03-2018


Simpozionul „1918 - De la Chisinau la Alba Iulia”


În data de 22 martie 2018, începând cu ora 9.30, în sala „Ştefan cel Mare” a Cercului Militar Naţional se va desfăşura Simpozionul 1918. De la Chişinău la Alba-Iulia dedicat Centenarului Marii Uniri.
Simpozionul este organizat de Arhivele militare naţionale române şi se desfăşoară sub egida Statului Major al Apărării, în cadrul activităţilor care marchează sărbătorirea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918.
La acest eveniment vor participa specialişti în domeniul istoriei de la Arhivele Naţionale ale României, Institutul pentru Studii şi Politici de Apărare şi Istorie Militară, Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, Depozitul central de arhivă şi Arhivele militare naţionale române.
În cadrul simpozionului vor fi prezentate comunicări ştiinţifice care vor aborda evenimente politice şi militare care au dus, acum 100 de ani, la înfăptuirea şi consolidarea actelor unirii Basarabiei (27 martie), Bucovinei (28 noiembrie) şi Transilvaniei (1 decembrie) cu România.
La activitate au fost invitaţi să participe cadre didactice, studenţi şi elevi de la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” şi Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”, precum şi de la diferite instituţii de cultură şi publicaţii de specialitate.


Statul Major al Apărării