Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 73
Data: 03-09-2015


Ştafeta Veteranilor 2015


Șeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, va participa vineri, 4 septembrie, de la 9.00, alături de militarii grupului Invictus, la startul Ştafetei veteranilor.

Primul traseu, cu o lungime de aproximativ 200 de kilometri, va începe de la Monumentul Eroilor Patriei, situat în faţa Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” și va include localităţile Bucureşti, Ploieşti, Predeal şi Sfântu Gheorghe.

Membrii echipei Invictus România vor purta drapelul tricolor de pe o distanţă de peste o mie de kilometri, pe patru din principalele trasee de eliberare parcurse de Armata României, în anul 1944, pentru eliberarea teritoriului naţional, urmând ca pe 25 octombrie să ajunga la Carei, la Ansamblul Monumental „Glorie Ostaşului Român”.

***
În anul 2014“Ştafeta Veteranilor” a fost purtată de echipa Invictus România, aproximativ 800 de kilometri, refăcând traseul de eliberare a teritoriului românesc din anul 1944, pentru a ajunge pe 25 Octombrie, de Ziua Armatei Românie, la Carei, unde au înmânat cele două drapele pe care le-au purtat cu ei reprezentanților celor două generaţii de veterani: veteranii celui de-Al Doilea Război Mondial şi veteranii teatrelor de operaţii.


Statul Major General