Start ARGEDAVA 21/DACIA 21 LIVEX

Publicat în 25-05-2021
Militari din Brigada 1 Mecanizată „Argedava” participă, până în data de 9 iunie, cu efective și tehnică, în trei locații diferite: Smârdan, Frecăței și Vărsătura, la exercițiul multinațional „ARGEDAVA 21”, conectat la complexul de exerciții „DACIA 21”.
Astăzi, 25 mai, Batalionul 2 Infanterie „Călugăreni”, întărit cu o companie din Batalionul 300 Infanterie „Sfântul Andrei” și un pluton de infanterie din Republica Moldova, au executat un exercițiu de antrenament în teren (FTX), cu tema „Compania de infanterie în ofensiva din mișcare”.
Simultan, militarii Batalionului 114 Tancuri „Petru Cercel” au executat un exercițiu de rezolvare a unei situații tactice (STX), de nivel pluton, cu tema „Plutonul de tancuri în ofensivă participă la cucerirea unui cap de pod de nivel brigadă”, iar cei din Batalionul 113 Artilerie „Bărăganul” un exercițiu de rezolvare a unei situații tactice cu tema „Alegerea, recunoașterea și ocuparea poziției de tragere”.
Concomitent, militarii din comandamentul brigăzii se pregătesc pentru participarea la un exercițiu de tip Command Post Exercise (CPX), ce va avea loc în perioada 25-27 mai.
***
Complexul de exerciții DACIA 21 LIVEX armonizează două componente principale de instruire în context multinațional - exercițiul NATO STEADFAST DEFENDER 21, respectiv exercițiul DEFENDER EUROPE 21.
 

Secția informare și relații publice/SMAp