Trageri cu instalații de artilerie în cadrul exercițiului TOMIS 21/DACIA 21 LIVEX

Publicat în 14-05-2021
Fregata „Mărășești” a executat miercuri, 12 mai, activități de trageri cu instalațiile de artilerie de la bord, secvențe ce fac parte din desfășurarea exercițiului TOMIS 21, integrat în serie de exerciții DACIA 21 LIVEX, condusă de Comandamentul Forțelor Întrunite din Statul Major al Apărării.

Exercițiul TOMIS 21 este organizat de Comandamentul Flotei și se desfășoară, în perioada 12-15 mai, în raioane din vestul Mării Negre, unde participă aproximativ 450 de marinari militari români. Pachetul de forțe navale care desfășoară acțiuni pe mare este alcătuit din șase nave militare românești: o fregată, o corvetă, un puitor de mine și plase, un dragor maritim, o navă purtătoare de rachete și un remorcher maritim. Pentru dezvoltarea capacității de a răspunde rapid și eficient la un spectru larg de amenințări din spațiul maritim, echipajele navelor militare execută, pe mare, trageri cu toate categoriile de armament, conform scenariului exercițiului.

Sursă: Forțele Navale Române
***
Complexul de exerciții DACIA 21 LIVEX armonizează două componente principale de instruire în context multinațional - exercițiul NATO STEADFAST DEFENDER 21, respectiv exercițiul DEFENDER EUROPE 21.
 

Secția informare și relații publice/SMAp