Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 56
Data: 09-05-2020


Videoconferință a șefului Statului Major al Apărării cu președintele Comitetului Militar al NATO


Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, a discutat vineri, 8 mai, prin videoconferință cu președintele Comitetului  Militar al NATO, Air Chief Marshal Sir Stuart Peach.

Discuția a fost centrată pe situația gestionării crizei COVID 19 la nivel aliat, operațiile, misiunile și angajamentele NATO, precum și impactul contextului actual asupra evoluției mediului de securitate.

Oficialul NATO a subliniat rolul important al solidarității aliate manifestate în combaterea pandemiei, concentrarea eforturilor pentru sprijinul reciproc al țărilor membre, precum și implicațiile pe termen mediu și lung ale crizei de sănătate actuale asupra aliaților și partenerilor.    

Generalul-locotenent Petrescu a evidențiat angajamentele naționale în teatrele de operații și eforturile pentru consolidarea unei posturi aliate coerente pentru descurajare și apărare. De asemenea, a fost prezentată și discutată experiența Armatei României în sprijinul autorităților publice centrale și locale pentru a combate pandemia provocată de noul coronavirus.

 


Biroul presă şi operaţii mass-media/SMAp