Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 19
Data: 28-02-2020


Vizită de lucru a comandantului CFI în Baza Camp Castor din Mali


Comandantul Comandamentului Forțelor Întrunite, generalul-maior Dorin Ioniță, a efectuat o vizită de lucru, în perioada 24-26 februarie, în Baza Camp Castor din Mali, ocazie cu care s-a întâlnit cu militarii din Detașamentul "Carpathian Pumas".

Pentru profesionalismul și implicarea de care au dat dovadă în realizarea misiunilor sub egida Organizației Națiunilor Unite în cele aproape cinci luni de când se află în teatrul de operații Mali, militarilor români din detașamentul ”Carpathian Pumas” li s-au acordat medalii ONU, marți, 25 februarie, în cadrul unei ceremonii care s-a desfășurat în prezența Reprezentantului Special al Secretariatului General al ONU, Mahamat Saleh Annadif și a delegației Ministerului Apărării Naționale.

”Misiunea aceasta întregește tabloul participării Armatei Romaniei la misiuni în afara teritoriului național, vizând componenta ONU și se evidențiază prin complexitate datorită condițiilor specifice continentului african și a numărului mare de misiuni aeriene executate. Remarc în mod deosebit rezultatul procesului de pregătire în țară, modul în care ați reușit să adaptați procesele, procedurile, standardele naționale la specificul misiunii și vă mulțumesc pentru efortul pe care îl depuneți și pentru profesionalismul de care dați dovadă.” - a precizat domnul general-maior Dorin Ioniță.

***

Detașamentul de elicoptere al Forțelor Aeriene Române execută, la solicitarea Organizației Națiunilor Unite, misiuni de evacuare medicală – MEDEVAC/CASEVAC, căutare-salvare, transport trupe și materiale, inserție/extracție, cercetare și patrulare aeriană, recunoaștere și supraveghere în sprijinul ONU.

Comandamentul Forțelor Întrunite este structura care deține comanda operațională a forțelor militare române dislocate în Teatrul de Operații Mali, pe întreaga durată a misiunii.

 


Biroul Informare și relații publice/CFI