Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 6
Data: 30-10-2014


Vizită de lucru a Comandantului Comandamentului Aliat pentru Transformare în România


Comandantul Comandamentului Aliat pentru Transformare, general Jean Paul Palomeros, efectuează o vizită oficială în România, în perioada 29-31 octombrie, la invitaţia şefului Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă.

În cadrul întrevederii avute, joi, 30 octombrie, cu şeful Statului Major General discuţiile s-au concentrat pe măsurile pentru implementarea deciziilor Summitului NATO din Ţara Galilor, participarea Armatei României la proiectele şi iniţiativele aliate, precum şi pe situaţia de securitate din regiune.

În aceeaşi zi, liderul NATO a avut o întâlnire şi cu secretarul de stat Valeriu Nicuţ, cu care a discutat şi planificarea forţelor la nivel aliat, în noul context de securitate.

Cu prilejul vizitei sale în România generalul Palomeros a făcut o vizită la Centrul de Excelenţa HUMINT de la Oradea, iar în ultima zi a vizitei va susţine o prelegere despre procesul de transformare aliat, la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, activitate la care participă şi cadre didactice şi studenţi de la Universitatea Bucuresti şi Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.


Statul Major General