Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 29
Data: 14-03-2016


Vizită de lucru în bazele de la Feteşti şi Mihail Kogălniceanu


Șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, a participat alături de ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, luni, 14 martie, o vizită de informare şi documentare în bazele militare de la Mihail Kogălniceanu şi Feteşti.

La Centrul Administrativ Aerodrom Mihail Kogălniceanu, ministrului Motoc i-au fost prezentate facilitățile din bază şi de pe aerodrom, a stat de vorbă cu responsabilii militari români și americani și a discutat, de asemenea, cu militari canadieni care participă, în această perioadă, la un exercițiu de instruire.

„Sunt foarte mulțumit de colaborarea militarilor români şi americani. Am văzut aici nu doar un nod modern de tranzit, care valorifică la maxim infrastructura aeroportuară, rutieră, feroviară şi portuară din zonă, cât şi un centru eficient de instruire a trupelor pentru a face faţă riscurilor mediului de securitate actual”, a spus Mihnea Motoc.

La Feteşti, ministrul Motoc s-a întâlnit cu militarii Bazei 86 Aeriană cu care a discutat despre misiunile executate de aceștia, în special cele de asigurare a serviciului de luptă poliţie aeriană, şi a verificat capabilităţile operaţionale şi lucrările de infrastructură necesare pentru exploatarea aeronavelor F-16.

„Apreciez dedicaţia piloţilor militari şi a personalului de sprijin în executarea misiunilor specifice pentru asigurarea securităţii spaţiului aerian din zona de Sud-Est a Alianţei Nord-Atlantice. Referitor la pregătirile care se fac pentru introducerea în exploatare a avionului multirol F-16, am constatat că mai multe proiecte de infrastructură necesare operării acestuia sunt deja finalizate şi am văzut preocuparea personalului militar pentru încheierea acestui proces în termenele stabilite”, a concluzionat ministrul apărării naţionale.


Statul Major General