Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 10
Data: 31-01-2020


Vizita Șefului Statului Major al Apărării la USAREUR


Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, a efectuat, în perioada 30-31 ianuarie, o vizită la Comandamentul Forțelor Terestre Americane în Europa (USAREUR), prilej cu care a avut o întâlnire bilaterală cu generalul-locotenent Christopher Cavoli, comandantul structurii cu sediul în Wiesbaden, Germania.

Discuțiile au vizat continuarea proiectelor care contribuie la sporirea securității în regiunea Mării Negre, participarea României la exercițiul “DEFENDER-Europe 20, dar și înființarea Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est de la Sibiu.

***

De asemenea, generalul Petrescu a participat la prima ediție a evenimentului “Foreign Area Officer(FAO) Symposium for U.S. Army Europe FAOs”, ca invitat special la panelul de discuții “NATO/EU Views of U.S. Military policy in Europe”, alături de generalul-locotenent Sir Edward Smyth-Osbourne, comandantul Corpului NATO de Reacție Rapidă (ARRC), și generalul-locotenent Laurent Kolodziej, comandantul Comandamentului Corpului European (Eurocorps).

Evenimentul a fost organizat de USAREUR, s-a desfășurat în Wiesbaden, Germania și a urmărit discutarea actualelor probleme de securitate din regiunea Europei. La activitate au participat decidenți militari și ambasadori ai SUA, academicieni, legiuitori din Washington D.C., invitați speciali, dar și peste o sută de ofițeri pentru spațiul extern (FAOs) ai forțelor terestre americane, specializați pe problemele politico-militare ale Europei.

***

Ulterior, generalul-locotenent Petrescu a avut o întrevedere cu generalul-locotenent Charles Hooper, directorul Agenţiei pentru Cooperare în Domeniul Apărării şi Securităţii (DSCA), prilej cu care au discutat despre intensificarea cooperării privind proiectele majore de înzestrare ale Armatei României.