Vizita la Baza Militara Mihail Kogalniceanu Constanta, cu o aeronava C27J Spartan

Publicat în 27-05-2019

Pe 27 mai 2019,  comandantul NATO CIS Group (NCISG), generalul-maior Wolfgang Renner, și comandantul Comandamentului comunicațiilor și informaticii, generalul-maior Valentin Becheru, au efectuat o vizita la Baza Militara Mihail Kogalniceanu Constanta, cu o aeronava C27J Spartan.

In timpul zborului, s-a desfasurat un exercitiu de Politie Aeriana prin interceptarea aeronavei de catre 2 avioane MIG 21 Lancer, ulterior sustinandu-se o prezentare demonstrativa a acestuia prin vizionarea profilului de interceptie al aeronavei.

În cadrul vizitei la Baza Aeriana 57 s-au prezentat si discutat aspecte privind misiunea multidimensională integrată ONU de stabilizare din Republica Mali (MINUSMA) si contributia Romaniei la aceasta, Serviciul de Luptă Permanent Poliție Aeriană si capabilitatile si misiunile MIG 21 LANCER. Vizita s-a incheiat cu prezentarea elicopterelor IAR 330 LRM si avionelor MIG 21 Lancer.

Vizita s-a desfasurat in cadrul activitatilor planificate pe parcursul exercitiului STCO19, cel mai mare exercițiu de comunicații și informatică de la nivelul Alianței Nord-Atlantice,care se desfășoară în perioada 19 mai - 2 iunie, la sediul Centrului 48 comunicații și informatică strategice de la Otopeni.