Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 2
Data: 13-08-2014


Vizită oficială a șefului Gărzii Naționale a Statului Alabama


Generalul-locotenent Ştefan Dănilă, şeful Statului Major General, l-a primit, miercuri, 13 august, pe şeful Gărzii Naţionale a statului Alabama, generalul-maior Perry SMITH, aflat în vizită oficială în România.

În cadrul întrevederii avute cu şeful Statului Major General cei doi lideri militari au discutat despre participarea la exerciţii, operaţii şi misiuni internaţionale a structurilor şi personalului din subordinea structurilor pe care le reprezintă.

Cu acest prilej şeful Statului Major General a subliniat că „activitatea reprezintă o oportunitate deosebită pentru consolidarea parteneriatului dintre Garda Naţională din Alabama (ALNG) şi Armata României, în cadrul „State Partnership Programme”.

La rândul său, şeful Gărzii Naţionale a statului Alabama, generalul-maior Perry SMITH, a prezentat obiectivele delegaţiei americane care vizează modul de desfăşurare a cooperării practice prin observarea în teren a activităţii comune desfăşurate de militarii români şi cei din ALNG aparţinând unor structuri de poliţie militară, precum şi stabilirea elementelor de planificare ale exerciţiilor viitoare.

Membrii delegaţiei militare americane vor efectua până pe 16 august vizite de lucru la unităţi militare aparţinând categoriilor de forţe şi vor participa, ca invitaţi, şi la activităţile prilejuite de Ziua Marinei.


Statul Major General