Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 70
Data: 03-10-2018


Vizita oficială în România a locţiitorului comandantului Comandamentului Aliat pentru Transformare ⁄ DSACT


Generalul Nicolae Ionel Ciucă, şeful Statului Major al Apărării, a avut o întrevedere cu amiralul Manfred Nielson, locţiitorul comandantului Comandamentului Aliat pentru Transformare (DSACT), care efectuează o vizită oficială în România, în zilele de 2-3 octombrie.

Agenda discuţiilor a vizat subiecte referitoare la implementarea deciziilor Summitului NATO de la Bruxelles din perspectiva obiectivelor promovate de România, implementarea structurilor de comandă NATO adaptate.

Discuţiile bilaterale au reprezentat o bună oportunitate pentru clarificarea unor direcţii viitoare privind relaţiile militare din cadrul Alianţei şi un bun prilej de a discuta despre conceptul iniţial de reîntărire militară a alianţei, prezenţa înaintată adaptată şi prezenţa înaintată consolidată pe flancul estic.

De asemenea, delegaţia Comandamentului Aliat pentru Transformare (ACT) a vizitat Universitatea Naţională de Apărare, Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est (MNDSE), Unitatea de Integrare a Forţelor NATO (NFIU).


Biroul presă şi operaţii mass-media/SMAp