Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 74
Data: 14-12-2017


Vizita oficială în România a şefului Statului Major al Apărării din Republica Elenă


Generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major al Apărării, a avut joi, 14 decembrie, la sediul M.Ap.N., o întrevedere cu şeful Statului Major al Apărării din Republica Elenă, amiralul Evangelos Apostolakis, aflat în vizită oficială în România.
Activitatea a avut ca obiectiv discutarea modului în care România și Grecia, ca membri NATO, contribuie la întărirea securității flancurilor sudic și estic ale Alianței, promovarea proiectelor majore aflate în derulare și în perspectivă la nivelul NATO și Uniunii Europene și, nu în ultimul rând, promovarea României ca pilon de securitate în regiune și ca partener credibil în cadru NATO.
Șeful român al apărării a subliniat faptul că, având în vedere poziția României și eforturile de uniformizare a obiectivelor privind securitatea regională și în zona Mării Negre, vizita șefului apărării elene reprezintă o oportunitate de promovare a relațiilor militare bilaterale pe componentele principale: terestră, aeriană şi navală.
„Apreciez relația strânsă de cooperare dintre armata României și a Greciei, atât la nivel regional, cât și pe plan internațional. România și Grecia joacă un rol foarte important privind asigurarea securității și stabilității în regiune. Sunt convins că, în viitor, vom reuși să creștem numărul antrenamentelor și exercițiilor comune și totodată să abordăm domenii noi de cooperare în plan militar”, a declarat generalul Nicolae Ciucă.
În marja vizitei în țara noastră, amiralul Apostolakis a fost primit de către ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, și a vizitat Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est (MND-SE HQ).


Statul Major al Apărării