Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 22
Data: 03-04-2018


Vizita șefului Gărzii Naționale a statului Alabama în România


În perioada 1-6 aprilie, șeful Gărzii Naționale a statului Alabama, generalul-maior Sheryl Gordon, efectuază o vizită oficială în România.

Pe întreaga durată a activității, oficialul american, însoțit de generalul de brigadă Dragoș Iacob, șeful Direcției instrucție și doctrină din Statul Major al Apărării, desfășoară o serie de vizite de informare la Brigada Multinațională Sud-Est, Batalionul 26 Infanterie ”Neagoe Basarab”, Batalionul 72 Apărare CBRN ”Negru Vodă” și Comandamentul Diviziei Multinaționale Sud-Est.
***
Cooperarea dintre Armata României și Garda Națională a Statului Alabama (ALNG) se desfășoară, de mai bine de peste 25 de ani, în cadrul Programului de Parteneriat Statal (SPP).

Prin activitățile Mil-to-Mil, Programul de Parteneriat Statal a oferit sprijin și expertiză în procesul de specializare și perfecționare, în domeniul instrucției militarilor din forțele terestre și aeriene și a contribuit la dezvoltarea infrastructurii Centrului Național de Instruire Întrunită Getica (JNTC) din Cincu.

Împreună cu militarii Gărzii Naționale din Alabama, militarii români au executat, începând cu anul 2015, o serie de exerciții tactice cu trupe în teren, specifice unităților de geniu -„RESOLUTE CASTLE”, de cercetare -„RED DRAGON” și din forțele aeriene –„DACIAN WARHAWK” și „DACIAN VIPER”.


Biroul presă şi operaţii mass-media/SMAp