Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 27
Data: 09-06-2017


Ziua Distinşilor Vizitatori a exerciţiului multinaţional NOBLE JUMP 2017


Ziua Distinşilor Vizitatori a exerciţiului multinaţional NOBLE JUMP 2017 (NOJP17) va fi organizată miercuri, 14 iunie, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită “Getica” (CNII), din Cincu, judeţul Braşov. 
Cu acest prilej, va avea loc un exerciţiu tactic cu trageri de luptă cu muniţie reală de către militari ai trupelor aliate ale Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) şi va fi organizată o expoziţie statică de armament şi tehnică militară.
Jurnaliştii care doresc să ia parte la Ziua Distinşilor Vizitatori organizată miercuri, 14 iunie, sunt rugaţi să confirme până luni, 12 iunie, ora 13.00, la adresa de e-mail atoma@mapn.ro, precizând numele, instituţia de presă pe care o reprezintă, datele de identificare (serie şi număr CI sau paşaport), numărul legitimaţiei de presă, adresa de e-mail şi numărul de telefon mobil, precum şi numărul de înmatriculare al autovehiculelor de tip DSNG (conf. tabel atașat).
Reprezentanţii mass-media vor fi aşteptaţi miercuri, 14 iunie, între orele 8.00 şi 8.30, la intrarea în Casa de Oaspeţi din Vechea Parohie din Cincşor, jud. Brașov, de unde, după un briefing administrativ al organizatorilor, se va asigura transportul până în zona de desfăşurare a exerciţiului (conf. schemă atașată). 
Pentru alte oportunităţi foto/video, jurnaliştii pot participa şi la repetiţiile generale care vor avea loc luni, 12 iunie, de la ora 10.30. În vederea participării la aceste repetiţii, jurnaliştii sunt rugaţi să trimită informaţiile necesare acreditării până duminică, 11 iunie, ora 18.00 la adresa de e-mail atoma@mapn.ro (conf. tabel atașat). Aceștia vor fi așteptați la intrarea în Centrul Naţional de Instruire Întrunită “Getica”, între orele 10.00 și 10.30.
Persoană de contact: maior Anemona Toma, mobil 0722 251 342.
* * *
NOJP17 este un exerciţiu cu termen scurt de notificare, planificat şi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite de la Napoli la care participă aproximativ 5.000 de militari din zece țări aliate. Exerciţiul va testa capacităţile operaţionale ale elementelor Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) şi nivelul de implementare a Planului de Acţiune pentru Creşterea Capacităţii de Reacţie a Alianţei (Readiness Action Plan - RAP), în Bulgaria şi România.


Statul Major General