Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 135
Data: 07-11-2016


Ziua Distinșilor Vizitatori a exerciţiului PATRIOT SHOCK V


Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului PATRIOT SHOCK V va avea loc marți, 8 noiembrie, la Tabăra de Instrucție şi Poligon de Trageri Sol-Aer de la Capu Midia, judeţul Constanţa.
Jurnaliştii interesaţi să asiste la această activitate sunt rugaţi să transmită luni, 7 noiembrie, până la ora 16.00, pe adresa de email: rosustan@yahoo.com, datele de identificare (nume, prenume, seria şi numărul actului de identitate, instituţia media pe care o reprezintă), precum şi pe cele ale autovehiculelor de transport. Reprezentanții mass-media vor fi așteptați la intrarea în poligon marți, 8 noiembrie, între orele 13.30 și 14.00.
Persoană de contact: maior Roșu Stan, tel. 0756836096.
***
PATRIOT SHOCK V este un exerciţiu româno-american, de nivel tactic, cu trupe în teren, al structurilor de rachete sol-aer. Forţele Aeriene Române participă cu o baterie HAWK PIP III R, iar Forțele Terestre ale SUA, cu o baterie PATRIOT.
Scopul exerciţiului este de a antrena echipajele bateriei HAWK PIP III R pentru ducerea acţiunilor de angajare a ţintelor aeriene, prin integrare cu cea PATRIOT, în cadrul unui scenariu fictiv de apărare antiaeriană. 
PATRIOT SHOCK V are ca obiective principale perfecţionarea procedurilor privind planificarea şi ducerea în comun a acţiunilor de combatere a unui inamic aerian, precum şi verificarea interoperabilităţii sistemelor de comandă-control ale celor două structuri de rachete sol-aer.


Statul Major General