Ziua Internațională a Sportului Militar

Data: 18-02-2022

Directorul Statului Major al Apărării, general-maior Corneliu Postu, și personal din cadrul instituției au marcat Ziua Internațională a Sportului Militar alături de sportivi militari care au obținut pentru România medalii la prestigioase competiții internaționale. Printre campionii prezenți la activitatea sportivă s-au numărat Sandra Izbașa, dubla campioană olimpică la gimnastică, Andrei Ștefana, campion balcanic la atletism, și Rodica Șerban, campioana olimpică la canotaj. În cadrul activității, generalul-maior Corneliu Postu le-a oferit campionilor distincții simbolice.
În toate garnizoanele țării astăzi au fost organizate activități dedicate Zilei Internaționale a Sportului Militar. Onorând moto-ul Consiliului Internațional al Sportului Militar: „Prietenie prin sport”, militarii s-au bucurat de o întrecere camaraderească, fie că a fost vorba despre alergare, înot sau schi.
***
Consiliul Sportiv Militar Internațional (CISM) este una dintre cele mai mari organizații sportive multidisciplinare din lume.
Înființat la 18 februarie 1948 la Nice, Franța, CISM reunește, în prezent, 140 de țări membre.
Armata României este membră a acestui organism din anul 1992 și este reprezentantă la evenimentele organizate de CISM de o delegație a cărei activitate este coordonată de structura de educație fizică din Statul Major al Apărării.
În anul 2021, sportivii ai Armatei României au obținut rezultate remarcabile la competițiile sportive internaționale organizate sub egida Consiliului International al Sportului Militar: locul I al Cadet Cup și locul II la Consursul internațional militar de alergare montană „10th CISM Mountain Running Challenge Cup – KOPAONIK 2021.
 

Comunicate