Ziua Porților Deschise în portul Constanța

Data: 13-08-2022

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a participat sâmbătă, 13 august, la Ziua Porților Deschise în portul militar Constanța. Cu prilejul aniversării Zilei Marinei Române, generalul Daniel Petrescu i-a felicitat pe marinarii militari si personalul civil pentru profesionalismul si devotamentul de care dau dovadă, respectiv modul în care își onorează misiunile.
În cadrul evenimentului a avut loc ceremonialul ridicării pavilionului, geacului și marelui pavoaz și acordarea de distincții militare, iar vizitatorii au avut ocazia să viziteze nave militare, expoziții de tehnică și armament sau să ia parte la concerte susținute de formațiile muzicale ale Forțelor Navale Române și Diviziei 101 Aeropurtate din SUA. 
De asemenea, cu prilejul sărbătorii marinarilor, Monetăria Statului a lansat medalia aniversară „120 de ani de la prima sărbătorire a Zilei Marinei Române / Fregata Mărășești”. Aceasta a fost produsă în 150 de exemplare, dintre care 75 din argint fin și 75 din aliaj de cupru.
 

Comunicate