Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 7
Data: 12-11-2014


Ziua Statului Major General


La 12 noiembrie se împlinesc 155 de ani de la înfiinţarea Statului Major General (SMG) al Armatei României.

Cu acet prilej, la propunerea ministrului apărării naţionale, preşedintele României a decorat drapelul de luptă al SMG cu Ordinul Naţional „Steaua României” - în grad de Comandor, pentru militari, de război.

Decorarea Drapelului de Luptă s-a făcut de către ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, în cadrul unui ceremonial militar organizat marţi, 11 noiembrie, la sediul MApN. De asemenea, ministrul apărării naţionale a înmânat ordine şi medalii personalului din cadrul Statului Major General şi echipajului care a efectuat misiunea de salvare de la Sulina.

Şeful SMG, generalul-locotenent Ştefan Dănilă, a conferit Emblema de Onoare a Statului Major General unor personalităţi care au activat în cadrul SMG şi unor oficiali din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Aniversarea a 155 de ani de existenţă a Statului Major General a fost marcată şi prin Simpozionul: „Statul Major General - 155 ani de existenţă ca organism superior de concepţie şi comandă al Armatei României”, precum şi prin prezentări şi expoziţii de carte.


Statul Major General