Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 102
Data: 12-11-2015


Ziua Statului Major General


La 12 noiembrie se împlinesc 156 de ani de la înfiinţarea Statului Major General (SMG) al Armatei României.

Cu acest prilej, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul instituției, consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Ion Oprișor, a transmis mesajul președintelui României cu ocazia aniversării Statului Major General.
Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a conferit Emblema de onoare a Armatei României unor militari din cadrul Statului Major General.

Au fost acordate, de către Șeful SMG, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema de merit „În serviciul Armatei României”, Emblema de onoare a Logisticii și Emblema de onoare a Comunicațiilor și informaticii, unor militari și civili din cadrul SMG și structurilor subordonate.

”Vă transmit cele mai sincere gânduri de respect și de apreciere pentru contribuția adusă la îndeplinirea obiectivelor deosebit de importante pe care a trebuit să le îndeplinim anul acesta. Vă felicit și vă urez succes în tot ceea ce întreprindeți, putere de muncă și sănătate, dumneavoastră și familiilor dumneavoastră!” a transmis generalul Ciucă.

În programul activităților aniversare au mai figurat ceremonia de acordare a premiilor anuale ale publicației Gândirea Militară Românească, precum şi prezentări şi expoziţii de carte.


Mai multe detalii despre evoluția și istoricul Statului Major General, găsiți la: http://smg.mapn.ro/evolutie2.php


Statul Major General