Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 76
Data: 20-12-2017


Videoconferință a ministrului apărării naționale cu militarii din teatrele de operații


Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a participat miercuri, 20 decembrie, împreună cu şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, la o videoconferinţă cu militarii români aflaţi în misiune în teatrele de operaţii și în Polonia.

Comandanţii structurilor militare române din Afganistan, Bosnia şi Herțegovina și Kosovo au evidenţiat cele mai noi elemente privind evoluţia situaţiei de securitate din ariile de responsabilitate şi modul în care militarii români îşi îndeplinesc misiunile.

Ministrul Fifor a mulţumit militarilor pentru felul exemplar de acțiune în cadrul misiunilor internaționale şi le-a transmis Sărbători Fericite și un nou an mai bun.

„România nu are ambasadori mai buni decât dumneavoastră, cei care și de sărbători apărați interesele României în teatrele de operații, alături de aliații și partenerii noștri. Reprezentați tot ce are mai bun poporul român și mă înclin în fața sacrificiului dumneavoastră de a petrece aceste momente festive și importante departe de familie, într-un mediu ostil și periculos", le-a spus, în încheiere, ministrul Mihai Fifor comandanţilor.

La rândul său, generalul Ciucă a transmis urările sale şi ale conducerii Statului Major al Apărării tuturor militarilor români care îşi desfăşoară activitatea în misiuni în afara teritoriului naţional.

“Doar noi, militarii, cunoaştem trăirile şi emoţiile pe care le simţim în preajma Sărbătorilor, atunci când suntem în misiuni, departe de casă, de familie şi de cei dragi. Este al 16-lea Crăciun, începând cu anul 2002, pe care Armata României îl petrece în operaţiuni şi misiuni NATO şi nu este uşor. Acum, în pragul Crăciunului, vă transmit cele mai frumoase gânduri, să aveţi Sărbători Fericite, un An Nou plin de bucurie şi să vă întoarceţi, cu toţii, sănătoşi acasă”.

* * *

În acest sfârșit de an, aproximativ 1.000 de militari români sunt la datorie în misiunile NATO, UE, ONU şi OSCE.


Statul Major al Apărării